“Vrouwenzaken” bij galerie “Studio ImSpa“

 

Zondag 9 december was de opening van de expositie “Vrouwenzaken” met werken van de kunstschilder Linda Roffel uit Bilthoven en de Engelse fotografe Tracey McEachran uit Portsmouth.

De opening werd verricht door Carla de Koning, waarbij Vrouwenzaken in een breder perspectief met veel humor maar ook met serieuze ondertoon werd uitgediept.

 

Het werk van Linda Roffel is ondanks de schijnbare eenvoud en het gebruik van een eenvoudig palet 

met 4 hoofdkleuren, mysterieus te noemen.

Werkend met het paletmes en door gebruik te maken van een beperkt aantal pigmenten, meestal payne’s grey, wit, bruin, en soms rood of geel, creëert ze een veelheid van structuren die het haar, de huid, kleding en achtergrond weergeven.

Haar figuren, meestal op de rug of van opzij gezien, dagen de kijker uit om hun eigen interpretatie aan het werk te geven.

 

De foto’s van Tracey McEachran zijn niet zo maar mooie plaatjes maar geven de kijker een blik achter de camera; hoe Tracey de wereld ziet en deze haar herkenbaarheid geeft met soms vreemde en verstilde combinaties van levenloze dieren en alledaagse gebruiksvoorwerpen.

Hiermee geeft zij de vergankelijkheid van het leven aan. Kijk naar de de open gebarsten granaatappel als het begin van het leven en bijvoorbeeld een levenloze kanarie in een schaal rijp fruit, als overgang naar de dood.

 

De belangstelling was groot en onder het genot van een hapje en een drankje konden de kunstwerken worden bekeken en was er volop gelegenheid om beide aanwezige kunstenaars te spreken.

De kunstwerken van Linda en Tracey worden begeleid door een aantal beelden van de nieuwste bij Studio ImSpa aangesloten kunstenaar, Nathalie de Waard.

 

Was u niet in de gelegenheid de expositie tijdens de opening te bezoeken?

U bent van harte welkom van donderdag t/m zondag van 13:00 -17:00 uur.

De expositie duurt tot en met zaterdag 12 januari 2019.

Voor een bezoek op een ander tijdstip vragen wij u telefonisch contact met ons op te nemen.

 

Studio ImSpa

Scheepmakerstraat 23

2984 BE Ridderkerk

www.imspa.com/ 0180 415969